Italia: Incendiu la vila de pe malul lacului Como a unui prezentator rus vizat de sancţiunile europene

Vladimir Solovyev, sursa You Tube
Vladimir Solovyev, sursa You Tube

Vila pe care prezentatorul televiziunii ruse Vladimir Solovyev o deţine pe malul lacului Como (nordul Italiei) şi care fusese pusă sub sechestru de guvernul italian în urma sancţiunilor impuse pentru invazia Ucrainei, a fost afectată de un incendiu.

Vila de lux se află în localitatea Menaggio şi este proprietate a lui Solovyev, un prezentator tv, considerat unul dintre cei mai mari propagandişti ai regimului lui Vladimir Putin, fiind inclus pe lista persoanelor vizate de sancţiunile impus de Uniunea Europeană (UE), potrivit Agerpres.

Incendiul s-a declanşat la primele ore ale zilei de miercuri şi, potrivit mediilor locale, este investigat ca provocat de o mână criminală, deoarece în interior au fost găsite cauciucuri arse.

În ultimele zile au apărut mai multe graffiti-uri cu insulte la o altă vilă pe care Solovyev o deţine în zonă, mai exact la Pianello del Lario, tot pe malul lacului Como, o destinaţie de lux a milionarilor din întreaga lume.

Prezentatorul, un prieten apropiat al lui Putin, este unul dintre magnaţii ruşi căruia guvernul italian i-a rechiziţionat bunurile în acord cu partenerii europeni ai UE şi ca represalii pentru războiul din Ucraina.

Concret, Solovyev a pierdut aceste două imobile de pe malul lacului Como estimate la aproximativ opt milioane de euro, potrivit unor surse guvernamentale.

Prezentatorul a denunţat public punerea sub sechestru a bunurilor sale în emisiunea "Diritto e rovescio", difuzată de Mediaset: "Vilele le-am plătit eu, controlaţi şi verificaţi banii pe care i-am cheltuit", a denunţat el, asigurând că sancţiunile reprezintă "un furt ce contravine legii".

Vladimir Soloviev este unul dintre cei mai renumiți jurnaliști de televiziune ruși, de asemenea angajați în scriere și activități sociale. La televizor, găzduiește numeroase emisiuni politice, dintre care cele mai faimoase sunt „Duminica seară” și „Către barieră!” …

Biografie

Vladimir Soloviev s-a născut la Moscova în 1963 și a fost crescut într-o familie de istorici. Viitorul jurnalist a studiat la o școală cu un studiu aprofundat al limbii engleze. La o vârstă fragedă, s-a trezit în el pasiunea pentru teatru, precum și pentru artele marțiale orientale și chiar filosofia. După ce a primit un certificat, Soloviev a intrat în Institutul de oțel și aliaje din Moscova și, după el, a continuat să primească o educație economică la școala absolventă a Academiei de Științe din Rusia.

După absolvirea universității în 1986, Vladimir Soloviev a lucrat câțiva ani ca profesor simplu de școală, predând astronomie și matematică. În 1990, turbulent pentru țară, s-a mutat în Statele Unite, unde a început să predea economie la Universitatea Huntsville. În această perioadă, el începe să-și dezvolte propriul sistem de opinii politice. După întoarcerea în Rusia, Soloviev și-a deschis propria afacere în domeniul tehnologiilor înalte, care a devenit în curând internațională, potrivit Cultureouvre.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel