Italia cere UE solidaritate ori acționează în nume propriu

Premierul italian Paolo Gentiloni a cerut Uniunii Europene să răspundă clar și rapid dacă Italia este sau nu pe cont propriu în criza migrației, transmite Xinhua.

Gentiloni a prezentat miercuri Senatului de la Roma, într-o alocuțiune televizată, poziția guvernului său înaintea reuniunii de la Bruxelles a Consiliului European.

În privința migrației, "trebuie să recunoaștem cinstit că, deși s-au făcut câțiva pași înainte, viteza cu care se mișcă UE pe terenul politicilor comune rămâne dramatic inferioară cerințelor guvernului și gestiunii acestui fenomen", a spus prim-ministrul, care a insistat — potrivit transcrierilor publicate de presa italiană — că "Italia este în măsură să gestioneze problema, chiar și cu dificultăți tot mai mari, dar dacă Europa dorește să își regăsească vitalitatea și să mizeze pe propriul viitor, trebuie să aibă o politică comună pentru migrație: cerem asta la Bruxelles".

El a apreciat că este inacceptabilă o Europă cu standarde duble, dură în privința bugetelor, dar flexibilă față de migrație.

Gentiloni a salutat decizia din 14 iunie a Comisiei Europene de a deschide proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor (infringement) față de Cehia, Ungaria și Polonia, care au refuzat să accepte refugianți și azilanți din Italia și Grecia, principalele porți de intrare în Uniunea Europeană pentru migranții din Orientul Mijlociu și nordul Africii.

Premierul italian a indicat și o modalitate de combatere a radicalizării și terorismului: aceste fenomene pot fi combătute de cei care controlează internetul, furnizorii de servicii care asigură conexiunile la rețeaua mondială, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel