Italia are reţineri faţă de o eventuală intervenţie militară în Libia

flota navala
flota navala

Italia şi-a exprimat, vineri, reticenţa faţă de o eventuală intervenţie militară în Libia, adăugând că aceasta necesită, oricum, mandate precise din partea Consiliului de Securitate al ONU, dar şi din partea NATO, relatează AFP.

„Doar cei care nu cunosc nimic despre lumea arabă pot vorbi cu uşurinţă despre o acţiune militară occidentală în mijlocul lumii arabe“, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Franco Frattini, într-un interviu pentru postul Radio 24.

O intervenţie militară în Libia necesită „mandate precise din partea Consiliului de Securitate al ONU şi din partea NATO“, a adăugat el.

Frattini a respins, totodată, orice polemică asupra gestului premierului italian, Silvio Berlusconi, care i-ar fi sărutat mâna liderului libian, Muammar Kadhafi, anul trecut, în cadrul unei reuniuni a Ligii Arabe, un episod asupra căruia comentatorii au revenit tot mai mult, în ultimele săptămâni.

„Este vorba despre un amănunt legat de politica internă“, a comentat ministrul, afirmând că alte ţări au dat, de asemenea, dovadă, în trecut, de multă ospitalitate faţă de liderul libian.

De la începutul rebeliunii din Libia, "am relevat o situaţie complet diferită, (şi anume) am văzut liderul unei ţări trăgând (focuri de armă) împotriva propriului popor. Din acel moment, comunitatea internaţională a spus (că) ajunge", a adăugat Frattini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel