EXCLUSIV  Istudor, ASE: Dacă realizăm acest parteneriat între cele trei categorii de actori, vom reuși!

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, la conferința DC Media Group
Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, la conferința DC Media Group

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rector ASE, a tras un semnal de alarmă către politicieni, la conferința „Responsabilitatea socială a universităților din România” organizată de DC Media Group.

În cadrul conferinței „Responsabilitatea socială a universităților din România” organizată de DC Media Group, rectorul Academiei de Studii Economice din București, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a declarat că, în opinia sa, este necesar un parteneriat între mediul de afaceri, universități și instituțiile de cercetare, dar și decidenții politici. 

”Consider că trebuie să realizăm un parteneriat real între mediul de afaceri și universitățile și instituțiile de cercetare. Cu părere de rău, trebuie să spunem că nu am creat încă sau cel puțin așa am simțit eu în cinci ani de când sunt rector.”, a afirmat prof. univ. dr. Nicolae Istudor. 

De asemenea, rectorul ASE a precizat că este necesară și realizarea unui parteneriat cu decidenții politici. 

”Dacă realizăm acest parteneriat între cele trei categorii de actori, vom reuși în urma dezbaterilor să rezolvăm problemele comunității. Pe toți ar trebui să ne intereseze comunitatea din care facem parte.”, a subliniat el. 

Istudor (ASE): Universitățile sunt deschise pentru identificarea și soluționarea problemelor 

Rectorul ASE a mai afirmat la conferința organizată de DC Media Group: 'Fiecare dintre noi avem un loc bine justificat și trebuie să participăm la soluționarea problemelor economice. Știm că universitățile sunt deschise, toate ne-am deschis spre a identifica problemele și a le soluționa. Dovadă că suntem și prin clasamentele internaționale.'

În continuare, prof. univ. dr Nicolae Istudor a amintit de evenimentul organizat la ASE. 

”Nu prea sunt luate în calcul rezultatele dezbaterilor”

”Organizăm astfel de evenimente în universități. Îmi pare rău că nu mai reușim să ne întâlnim fizic în fiecare a treia săptămână a lunii martie, la ASE, la Forumul pentru Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat. Acolo eram toate cele trei categorii de actori, analizam problemele pe fiecare competență a fiecărei facultăți din ASE și le transmiteam către decidenții politici.”, a spus rectorul ASE. 

Totuși, cu părere de rău, el a conchis că 'nu prea sunt luate în seamă rezultatele dezbaterilor și sună a pierdere de timp.'

'Dacă rezultatele noastre nu sunt luate în calcul, înseamnă că trebuie să reevaluăm astfel de acțiuni.', a mai precizat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel