#IStandWithIsrael. ”Este un lucru într-adevăr deosebit în această atmosferă de conflict”. Bogdan Chirieac, intervenție de la mitingul pentru Israel

captură România TV
captură România TV

Bogdan Chirieac a fost prezent în mijlocul mulțimii, în parcul Izvor, de unde a venit cu informații la cald despre atmosfera de acolo și momentele cheie care au marcat această după amiază, în efortul comun de a susține Israelul în această perioadă.

Astăzi, 12 octombrie, se desfășoară un miting de solidaritate cu poporul israelian, în contextul tragediei cu care se confrunta Israelul în aceste zile. Mitingul vine în rândul manifestațiilor internaționale #IStandWithIsrael, pentru a susține poporul israelian în lupta împotriva terorismului. Iar mesajul e unul singur: Israelul va învinge! 

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție în direct la România TV, din miezul mitingului de astăzi din București:

"Este o manifestație impresionantă. Au vorbit ambasadorul statului Israel, dna. Tova Ben - Nun, președintele Complexului Educațional Laude-Reut, ambasadorul Germaniei, reprezentantul Ambasadei SUA la București, Vasile Dîncu, Silviu Vexler, au fost momente emoționante furnizate de Opera Română, de Biserica Ortodoxă Română... Sunt circa 1000 de oameni la acest miting. Absolut toți oficialii și românii și israelienii, care au vorbit, au mulțumit poporului român pentru sprijin.

A fost emoționant momentul în care ambasadorul Israelului Reuven Azar a spus că a primit telefoane de la evrei, de la români, de la creștini, chiar de la musulmani care l-au asigurat de sprijin! Noi avem o comunitate musulmană foarte bine integrată în țara noastră... Le-a mulțumit tuturor. Este un lucru într-adevăr deosebit în această atmosferă de conflict!".

Toată lumea se pregătește pentru război!

Acesta a mai spus că tot ce se întâmplă acum în lume, toate vizitele, discursurile, întâlnirile și planurile de acțiune sunt menite să consolideze frontul comun al statelor lumii împotriva unei eventuale amenințări globale, începând cu Hamas. "Cât privește vizita lui Tony Blinken în Israel și discursul comun cu Beniamin Netanyahu, în opinia mea sunt ultimele pregătiri de război, de atac al organizației Hamas peste tot în lume. Nici de partea cealaltă să știți că nu stă nimeni cu brațele încrucișate. Ieri, președintele Ligii Arabe a fost la Moscova, Vladimir Putin se bagă în seamă  - ne-a explicat că dacă bărbații vor să se bată între ei să-i lăsăm să se bată, dar ce-avem cu femeile și copiii - vă dați seama ce cinism! Putin, după ce a săvârșit ceea ce a săvârșit în Ucraina... Deci putem spune că toată lumea, din nefericire, se pregătește pentru un război care, vrem nu vrem, va deveni global" a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și Solidari cu Statul Israel, #IStandWithIsrael, miting în Parcul Izvor. Mesajul e unul singur: Israelul va învinge!- FOTO/ UPDATE

Numărul persoanelor decedate în Israel din cauza atacului lansat sâmbătă de mişcarea palestiniană Hamas a urcat la cel puţin 1.200, a anunţat miercuri dimineaţă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, Jonathan Conricus. Acesta a precizat că peste 2.700 de persoane din Israel au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel