Israelul şi Hamas au ajuns la un acord de prelungire a păstrării calmului la frontiera Fâşiei Gaza

[] []

28 iun 2019 / 16:58
Salveaza PDF Comentarii

Israelul şi Hamas au ajuns la o înţelegere de a prelungi păstrarea calmului de-a lungul frontierei Fâşiei Gaza, a anunţat un oficial al Hamas vineri dimineaţă devreme la Gaza, informează DPA. 

Acordul - intermediat de Naţiunile Unite şi mediatori egipteni - include reluarea alimentării cu combustibil a Fâşiei Gaza, potrivit unor surse palestiniene. Comitetul pentru pescuit din Gaza a declarat că Israelul va extinde zona permisă pescuitului în jurul Fâşiei Gaza.

La începutul acestei luni, Israelul a oprit transferul de combustibil către singura centrală electrică din Fâşia Gaza ca răspuns la lansarea de baloane incendiare care au provocat incendii devastatoare în sudul ţării. Un purtător de cuvânt al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a refuzat să comenteze cu privire la această evoluţie.

Acordul de restabilire a calmului în Fâşia Gaza a fost încheiat cu doar câteva ore înainte ca palestinienii să înceapă protestele lor antiisraeliene săptămânale ce au loc în estul Fâşiei Gaza din 30 martie anul trecut.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27