Israelul oferă la schimb 300 de deținuți palestinieni pentru 50 de ostatici israelieni. Printre deținuții palestinieni sunt persoane condamnate pentru revoltă și înjunghiere

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Printre deținuții palestinieni care ar urma sa fie eliberați se află băieți condamnați pentru revoltă și femei condamnate pentru înjunghiere.

Printre cei 300 de deţinuţi palestinieni ce ar putea fi eliberaţi în cadrul acordului privind un schimb de prizonieri între Hamas şi Israel se numără băieţi întemniţaţi pentru revoltă şi aruncare de pietre, precum şi femei condamnate pentru înjunghiere, informează media israeliene, preluate de dpa.

Acordul prevede ca 50 de ostatici israelieni să fie schimbaţi contra mai multor palestinieni care, potrivit Times of Israel şi altor media, includ 287 de băieţi sub 18 ani închişi pentru revoltă şi aruncare de pietre în Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

Ceilalţi 13 deţinuţi sunt femei adulte, majoritatea dintre care au fost condamnate pentru înjunghiere. Media israeliene au informat anterior că niciun deţinut condamnat pentru omor nu va fi eliberat.

Times of Israel subliniază că publicarea de detalii despre deţinuţii palestinieni este menită să ofere publicului oportunitatea de a înainta apel la Curtea Supremă împotriva eliberării unor indivizi.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului israelian, un apel poate fi înaintat în termen de 24 de ore, însă nu este de aşteptat ca magistraţii Curţii Supreme să ia o decizie împotriva hotărârii guvernului israelian.

50 de ostatici israelieni pentru 300 de deținuți palestinieni

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi guvernul israelian au convenit asupra unui armistiţiu de patru zile în Fâşia Gaza şi asupra unui schimb ce prevede ca 50 de ostatici israelieni să fie daţi în schimbul a 300 de deţinuţi palestinieni.

Qatarul, care a mediat acordul, este aşteptat să anunţe în termen de 24 de ore când anume va începe armistiţiul, care a fost anunţat la primele ore ale dimineţii de miercuri.

Până la 150 de prizonieri palestinieni urmează să fie eliberaţi în primele patru zile ca parte a acestui acord. Eliberarea altor palestinieni în schimbul eliberării altor ostatici în perioada următoare este posibilă, informează Times of Israel.

Potrivit guvernului israelian, Hamas va trebui să elibereze alţi 10 ostatici pentru fiecare zi în plus. Israelul estimează că în total 80 de ostatici ar putea fi eliberaţi astfel, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel