Israelul îşi va desfăşura avioanele F-35 într-un exerciţiu militar internaţional

Israelul va găzdui primul său exerciţiu militar multilateral cu avioane F-35 de 'a cincea generaţie', a anunţat vineri armata, potrivit AFP. 

Exerciţiul, care urmează să înceapă duminică şi să se desfăşoare până la mijlocul lunii noiembrie în sudul Israelului, va pune în prim-plan aceste avioane de luptă americane, în contextul în care tensiunile rămân puternice între Iran şi Israel, care a bombardat în mai multe rânduri poziţii iraniene în Siria. Numit 'Drapel albastru', exerciţiul va reuni circa 1.000 de persoane, piloţi şi în special personal de sprijin, din SUA, Germania, Italia şi Grecia, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

'Acest exerciţiu va permite efectuarea de zboruri comune cu echipe care vor fi plasate în diferite scenarii de ameninţări, toate folosind tehnologii avansate', a transmis armata israeliană, care şi-a înmulţit exerciţiile multilaterale. Gigantul american Lockheed Martin a livrat Israelului încă din decembrie 2016 primele două avioane F-35 ca parte a unei comenzi totale de 50 de aparate de zbor.

Ulterior, în 2018, armata a anunţat că a desfăşurat 'primele atacuri operaţiunile din lume cu un F-35', avioane de luptă americane rivale ale aparatelor de zbor Rafale franceze, fără a oferi mai multe detalii privind ţintele. În timpul unei vizite recente la o bază aeriană care găzduieşte aparate de zbor F-35, premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat asigurări că avioanele israeliene 'se vor putea deplasa peste tot în Orientul Mijlociu, inclusiv în Iran'. Israelul a desfăşurat sute de atacuri în Siria de la începutul războiului din această ţară în 2011, majoritatea vizând ţinte iraniene sau ale Hezbollah, conform statului israelian, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel