Israelul anunță că Hamas a pierdut controlul părții de nord a Fâșiei Gaza

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Hamas a pierdut controlul asupra nordului Fâșiei Gaza, după ce mii de locuitori s-au deplasat spre sud, a declarat Rear Admiral Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, într-o informare televizată miercuri, potrivit Reuters.

"Am observat că 50.000 de locuitori din Gaza s-au mutat din nordul Fâșiei Gaza spre sud. Aceștia se deplasează deoarece înțeleg că Hamas a pierdut controlul în zona nordică", a afirmat Rear Admiral Daniel Hagari. "Hamas a pierdut controlul și continuă să îl piardă în nord."

Hagari a adăugat că nu se va încheia un armistițiu, dar Israel a permis întreruperi umanitare la anumite intervale de timp pentru a permite locuitorilor să se mute spre sud.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că atacurile forţelor aeriene, navale şi terestre israeliene asupra Fâşiei Gaza sunt un "succes extraordinar", la o lună de la începutul războiului împotriva grupării islamiste Hamas.

"Aş dori să vă spun că ceea ce vedem pe teren, din rapoartele pe care le primim eu şi cabinetul de război şi din discuţiile cu comandanţii şi soldaţii, este un succes extraordinar", a spus Netanyahu, care a vizitat baza militară Tzelim, situată la circa 25 de kilometri de Fâşia Gaza.

"Nu intenţionăm să ne oprim, intenţionăm să continuăm până la final", a subliniat el, pe fondul presiunii internaţionale tot mai mari pentru o încetare umanitară a focului în Fâşia Gaza, unde aproximativ 1,5 milioane de palestinieni au fost strămutaţi, în contextul colapsului spitalelor şi al penuriei de apă potabilă, alimente, medicamente, electricitate şi combustibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel