Israelul a trimis rachete către Liban, vizând așezările extremiștilor

Pixabay
Pixabay

Israelul a lansat mai multe rachete către teritoriul Libanului, atacând mai multe poziții islamiste.

Armata israeliană a atacat, miercuri după-amiază, poziţii islamiste din sudul Libanului, ca reacţie la un atac cu rachete lansat de pe teritoriul libanez în contextul conflictului dintre Israel şi grupurile militante palestiniene din Fâşia Gaza, scrie Mediafax. 

Armata israeliană a anunţat că patru rachete au fost lansate din sudul Libanului spre nordul Israelului. Sirenele antiaeriene au fost activate în nord-vestul Israelului, în oraşul Haifa şi în localităţile învecinate Acra, Shfaram şi Krayot. O rachetă a fost interceptată de sistemul antibalistic Domul de Fier (Iron Dome), alta a căzut pe un câmp, iar alte două au ajuns în Marea Mediterană, potrivit unor surse citate de cotidianul Times of Israel.

Atac fără victime

Nu au fost raportate victime directe ale atacului, dar două persoane s-au rănit uşor în timp ce fugeau spre adăposturi antiaeriene, a comunicat Serviciul medical israelian Magen David Adom.
În replică, armata israeliană a anunţat că a atacat cu tunuri de artilerie "numeroase poziţii de pe teritoriul Libanului".

Potrivit postului Channel 12, atacurile israeliene vizează zone din apropierea satului libanez Seddiqine.

În ultimele zece zile, în contextul conflictului dintre Israel şi grupuri islamiste palestiniene din Fâşia Gaza, din sudul Libanului au mai fost lansate rachete de încă două ori, iar o dată din sudul Siriei. În sudul Libanului este activă organizaţia islamistă şiită Hezbollah, dar serviciile de informaţii israeliene cred că atacurile cu rachete sunt lansate de militanţi palestinieni aflaţi în tabere de refugiaţi din Liban.

219 palestinieni uciși


De la începutul acestui nou ciclu de violenţe între Israel şi grupările armate din Fâşia Gaza, în fruntea cărora se află Hamas, cel puţin 219 palestinieni au fost ucişi în urma unor lovituri israeliene asupra enclavei palestiniene dens populată şi aflată sub blocadă, potrivit Ministerului Sănătăţii local. De partea israeliană, 12 persoane au murit în urma unor lovituri cu rachete în direcţia teritoriului israelian, potrivit poliţiei.

Forţele israeliene afirmă că au vizat, în afară de siturile de unde au fost lansate rachetele, mai multe cartiere generale ale Hamas, case ale liderilor acestei mişcări, echipamente, precum şi tuneluri utilizate pentru deplasarea muniţiilor şi militanţilor.

Israelul studiază "problema momentului oportun pentru un armistiţiu", a declarat miercuri un înalt responsabil militar israelian, afirmând că statul evreu este totodată gata pentru o prelungire a ofensivei asupra enclavei palestiniene cu două milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel