Israelul a revocat dreptul de rezidenţă pentru 140.000 de palestinieni

Ierusalim
Ierusalim

Israelul a revocat dreptul de rezidenţă pentru 140.000 de palestinieni din Cisiordania care au locuit în străinătate între 1967 şi 1994, utilizând o procedură confidenţială, potrivit ediţiei de miercuri a cotidianului israelian Haaretz, care citează documente declasificate ale Ministerului Justiţiei.

De la ocuparea Cisiordaniei după războiul din 1967, până la intrarea în vigoare a acordurilor privind autonomia palestiniană, în 1994, palestinienii care doreau să se deplaseze în străinătate via Iordania trebuiau să-şi lase actul de identitate la postul de frontieră situat pe podul Allenby, informează Agerpres. În schimb, ei obţineau un document care îi autoriza să treacă. Dar validitatea acestui document era limitată la trei ani şi nu putea fi reînnoită decât de trei ori.

Locuitorii care nu revin în Cisiordania în termenul prevăzut intră în categoria celor care 'nu mai sunt rezidenţi', adăugă ziarul, care precizează că documentele Ministerului Justiţiei nu menţionează nici o informaţie privind această procedură şi care ar putea fi furnizată palestinienilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel