Israelul a preluat controlul asupra punctului de trecere a frontierei de la Rafah din Fâșia Gaza

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

A fost preluat controlul asupra punctului de trecere a frontierei de la Rafah din Fâșia Gaza de către armata israeliană.

Armata israeliană (IDF) anunță că a preluat, cu ajutorul forţelor terestre, controlul operațional asupra zonei din Gaza a punctului de trecere a frontierei de la Rafah. Acest lucru s-a întâmplat după o noapte de lupte intense asupra estului acestei localități din sudul Fâșiei Gaza, care se învecinează cu Egiptul.

Forţele israeliene continuă ”să scaneze” punctul de trecere a frontierei, a indicat armata israeliană, fără să precizeze numărul de militari desfăşuraţi. Este o operaţiune ”precisă şi limitată”, așa cum a precizat IDF, împotriva obiectivelor grupării islamiste palestiniene Hamas, a relatat agenția EFE, citată de Agerpres.

Controlul operațional al zonei

O unitate de blindate ”a operat în zonă. În prezent, forţele speciale inspectează punctul de trecere” de la Rafah, ”avem controlul operaţional al zonei”, a adăugat armata israeliană, care a transmis că se referă ”exclusiv la zona din Gaza a punctului de trecere a frontierei”, potrivit AFP.

Încă de noaptea trecută armata israeliană operează într-o anumită zonă din estul Rafah. Majoritatea populației și unele organizații internaționale au fost evacuate, a precizat IDF, conform Reuters.

Armata israeliană a mai informat că punctul de trecere a frontierei Kerem Shalom a fost închis marţi din motive de securitate şi va fi redeschis odată ce situaţia de securitate o va permite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel