Israelul a lovit locuri de lansare a rachetelor din Siria

Armata israeliană a anunţat miercuri că a vizat locuri de lansare a rachetelor sol-aer din Siria, inclusiv radare şi baterii antiaeriene, după tiruri anterioare trase din Siria, informează AFP. 

'Sirenele au sunat cu puţin timp în urmă la Umm Al-Fahm şi în regiunea Samaria în urma lansării unei rachete antiaeriene din Siria, care a explodat în aer. Nu au fost realizate interceptări', a informat pe Twitter armata israeliană. Presa de stat siriană a raportat că apărarea antiaeriană a fost activată împotriva tirurilor israeliene 'în împrejurimile Damascului'.

Un soldat a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi, pe lângă pagubele materiale, a informat agenţia SANA. Atacurile aeriene israeliene au început cu puţin înainte de ora locală 1:00 a.m. şi au fost însoţite la 1:10 a.m. de lovituri cu rachete sol-sol provenind din Golanul ocupat, potrivit SANA, care citează o sursă militară.

'Apărarea noastră antiaeriană a înfruntat rachetele inamicului şi le-a doborât pe unele dintre ele'

'Apărarea noastră antiaeriană a înfruntat rachetele inamicului şi le-a doborât pe unele dintre ele'. Israelul comentează rareori asupra atacurilor sale aeriene din Siria, dar afirmă în mod regulat că nu va permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele inamicului său iranian.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, vizând poziţii ale armatei siriene, dar şi forţe iraniene şi ale Hezbollah, care luptă alături de regimul de la Damasc, scrie Agerpres.

Citește și Irak: Nouă „teroriști“ uciși în raiduri aeriene după un atac al Statului Islamic

Armata irakiană a reușit să ucidă nouă teroriști, după un atac al Statului Islamic.

Bombardamente aeriene ale armatei irakiene au ucis sâmbătă nouă "terorişti" implicaţi într-un atac al grupării Stat Islamic (IS) care s-a soldat cu moartea a 11 militari în provincia Diyala în urmă cu o săptămână, au informat forţele de securitate, notează AFP.

Atacul nocturn de la 21 ianuarie, revendicat de SI pe canalele sale Telegram, a vizat o bază a armatei irakiene din regiunea Hawi al-Azim din estul Irakului. În total, au fost ucişi 11 militari, printre care un locotenent.

Referindu-se la acest atac pe care s-au angajat să-l "răzbune", forţele de securitate au indicat sâmbătă seara într-un comunicat că au "localizat locul exact la Hawi al-Azim unde se afla gruparea teroristă care a comis acest act criminal".Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel