Israelul a fost denunțat la ONU de Palestina. 52 de copii au fost uciși în Fâșia Gaza

Pixabay
Pixabay

Palestina a denunțat la ONU bombardamentele și intervențiile militare ale statului Israel în regiunea ocupată palestiniană. 

Ministrul palestinian pentru Afaceri Externe Riyad Al-Maliki a denunţat duminică, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, agresiunea Israelului împotriva poporului palestinian şi a locurile sale sfinte, relatează AFP.

"Unii nu vor să folosească aceste cuvinte - crime de război şi crime împotriva umanităţii - dar ştiu că acesta este adevărul", a spus oficialul palestinian în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate, criticând politica colonială a israelienilor.

33 de decese duminică

Cel puţin 33 de palestinieni, între care opt copii, au fost ucişi duminică în atacuri israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul local al Sănătăţii, precizând că acesta este cel mai mare bilanţ al victimelor de la începutul conflictul, luni.

Un total de 181 de palestinieni, între care 52 de copii, au fost ucişi în raidurile armatei israeliene, potrivit unui ultim bilanţ palestinian. Opt dintre copii au murit într-un bombardament asupra unui cartier din oraşul Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii.

3.000 de rachete lansate către Gaza

Circa 3.000 de rachete au fost lansate în mai puţin de o săptămână din Fâşia Gaza spre teritoriul Israelului, a anunţat duminică armata acestui stat, care a lovit în replică enclava palestiniană, relatează Agerpres. Armata a anunţat în cursul dimineţii că a vizat 90 de poziţii ale Hamas şi ale Jihadului islamic, al doilea grup armat din enclavă, în ultimele 24 de ore în Gaza. Domiciliul lui Yahya Sinwar, şef al biroului politic în acest teritoriu palestinian, a fost vizat de una dintre aceste lovituri israeliene. Nu se ştie dacă el se afla sau nu în casa bombardată de armata israeliană, menţionează AFP.
 

Potrivit autorităţilor locale, tirurile israeliene s-au soldat cu 181 de morţi, între care 52 de copii, şi peste 1.200 de răniţi în Fâşia Gaza, aflată sub blocadă israeliană de aproape 15 ani. În Israel, zece persoane, printre care un copil şi un soldat, au fost ucişi de tiruri de rachete din enclava palestiniană. Acest nou conflict a început în urma unei replici la un baraj de rachete Hamas asupra Israelului, trase în "semn de solidaritate" cu manifestanţii palestinieni şi sutele de palestinieni răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană din Ierusalimul de Est.

La originea violenţelor s-a aflat ameninţarea de a expulza familii palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni în acest sector palestinian ocupat de Israel de peste 50 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel