Israelul a bombardat un depozit de arme în Irak

Israelul a întreprins cel puţin un atac asupra unui depozit de arme în Irak, a informat joi cotidianul american The New York Times (NYT), preluat vineri de AFP.

Un înalt responsabil al serviciilor de informaţii din Orientul Mijlociu a declarat că Israelul a bombardat o bază situată la nord de Bagdad în iulie, în timp ce doi responsabili americani au afirmat că statului israelian a efectuat mai multe lovituri aeriene în Irak în ultimele zile, potrivit NYT.

În iulie, explozii au lovit patru baze ale Hashd al-Shaabi, o alianţă constituită doar din grupări armate favorabile Iranului şi care se opun prezenţei americane în Irak.

Israelul a bombardat în mai multe reprize ţinte iraniene din Siria, însă o extindere a acestei campanii spre Irak - unde statul israelian a atacat reactorul nuclear din Osirak în 1981 - ar risca să submineze relaţiile dintre Bagdad şi Washington.

Miercuri, şeful-adjunct al Hashd al-Shaabi, Abou Mahdi al-Mouhandess, care figurează pe lista neagră a SUA din cauza antiamericanismului său violent, a acuzat forţele SUA că sunt "singura entitate responsabilă" de atacurile întreprinse, potrivit lui, "de agenţi sau cadre de operaţiuni speciale cu avioane moderne". Pentagonul a negat orice implicare.

Liderul Hashd al-Shaabi, Faleh al-Fayyadh, a revenit joi asupra acuzaţiilor adjunctului său, precizând că anchetele sunt în curs. El afirmă că "investigaţiile preliminare" au arătat că aceste explozii "au fost planificate de o parte străină", însă ancheta va continua "pentru a determina cu exactitate părţile responsabile, pentru a lua măsurile adecvate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel