Israelienii care nu fac doza 3 de vaccin Covid-19 pot pierde certificatul verde

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Israelienii care nu fac doza booster pot pierde certificatul verde. Noile reguli îi obligă inclusiv pe cei vindecați de COVID să facă rapelul pentru a fi eligibili pentru green pass.

Potrivit unui nou set de reguli, israelienii care refuză doza a treia de vaccin își pierd green pass-ul, potrivit yidinfo.net, citat de Mediafax.

Deși neconfirmat pe moment de autoritățile din sănătate, începând cu 3 octombrie, cei care nu au făcut doza a treia de vaccin la șase luni după a doua doză nu vor mai avea certificat verde, necesar pentru a intra în anumite localuri și pentru a participa la anumite evenimente. Vor fi nevoiți să prezinte un test negativ la Covid.

De asemenea, noile reguli îi vor obliga pe cei care s-au vindecat de Covid să facă doza de rapel pentru a fi eligibili pentru green pass.

Cei cărora li se va retrage permisul verde săptămâna viitoare vor trebui să stea în carantină timp de cel puțin o săptămână dacă au fost în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus.

Astfel, peste un milion de israelieni vor pierde certificatul verde, când noile reguli intră în vigoare, respectiv duminică.

Între timp, disputa premierului Bennett cu oficialii din domeniul sănătății continuă: „Respect foarte mult experții medicali și le apreciez munca, dar impunerea de noi restricții asupra cetățenilor israelieni nu este politica acestui guvern. În ciuda presiunilor, ne vom abține în această etapă de la noi restricții asupra populației".

În România, certificatul digital poate fi eliberat şi fără doza a treia de vaccin anti-COVID

Medicul Andrei Baciu a anunțat că eliberarea certificatului verde nu ține de etapa a treia de vaccinare sau de schema completă. 

"Apare pe certificatul digital că s-a făcut a treia doză, dar nu e condiţie obligatorie de schemă completă care ţine de eliberarea certificatului digital", a declarat medicul Andrei Baciu, zilele trecute, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

”În ceea ce priveşte intrarea cetăţenilor non-UE, aceştia pot intra în toate localurile unde li se cere acest certificat digital, prezentând documentele lor de vaccinare. Aceste documente pe care le prezintă de altfel şi la intrarea în cinematografe, restaurante, teatre şi aşa mai departe.  Sigur, aici vorbim despre un certificat european care se aplică spaţiului european şi, desigur, că pot să-şi scoată un certificat dacă se testează", a mai explicat secretarul de stat, dr. Andrei Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel