Israel, testare cu SUCCES RACHETE balistice cu rază de 400 km. Netanyahu, ANUNȚ

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Israelul a anunţat marţi seară că a efectuat 'cu succes' testarea unor rachete balistice cu rază scurtă şi medie de acţiune, în Mediterana, într-un context de tensiuni cu Iran şi cu aliatul acestuia din Libanul vecin, mişcarea şiită Hezbollah, transmite AFP. 

Compania de stat Israel Aerospatial Industry (IAI), specializată în echipamente civile şi militare, s-a felicitat pentru succesul testelor, întreprinse la o dată neprecizată, dar în perioada epidemiei de COVID-19, de pe navă spre o ţintă pe mare. Aceste rachete balistice de precizie fac parte din sistemul de artilerie cu rază lungă ((Long-Range Artillery Weapon System, LORA), dezvoltat de IAI, şi au o rază de acţiune între 90 şi 400 km.

'În cele două scenarii, racheta a fost lansată în direcţia traiectoriei sale, şi-a efectuat cursa şi a lovit ţinta cu cea mai mare precizie. Sistemul de lansare şi rachetele au îndeplinit cu succes obiectivele acestor teste', cu o marjă de eroare de sub 10 metri, a subliniat IAI într-un comunicat transmis AFP, mulţumind armatei pentru sprijinul acordat.

Reacția premierului Netanyahu

La scurt timp, premierul Benjamin Netanyahu a salutat succesul testelor: 'În plin război împotriva coronavirusului, continuăm să asigurăm securitatea Israelului, în ofensivă şi în defensivă', a comentat el.

Aceste teste intervin într-un context regional de tensiuni cu Iran. Aviaţia israeliană este suspectată că şi-a intensificat în ultimele săptămâni atacurile mortale împotriva unor elemente proiraniene în Siria, aliată a Teheranului. În plus, Israelul face presiuni pentru menţinerea embargoului privind vânzarea de arme către Iran, ce urmează a fi ridicat progresiv începând din octombrie.

Referitor la Liban, Israelul urmăreşte îndeaproape evoluţia crizei politice, economice şi sociale din ţara vecină şi se teme că aceasta ar putea primi ajutor din partea comunităţii internaţionale fără a fi condiţionat de diminuarea influenţei mişcării şiite Hezbollah, inamicul său. Libanul are nevoie de ajutor internaţional, dar trebuie să reducă influenţa Hezbollah, au declarat pentru AFP surse israeliene, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel