Israel: Soţia preşedintelui Reuven Rivlin, Nechama Rivlin, a încetat din viaţă

Soţia preşedintelui israelian Reuven Rivlin, Nechama Rivlin, a încetat din viaţă marţi dimineaţă, la vârsta de 73 de ani, într-un spital din oraşul Petah Tikva, după o îndelungată luptă cu o maladie respiratorie, a comunicat reşedinţa prezidenţială, transmite dpa. 

În urmă cu trei luni, Nechama Rivlin fusese supusă unui transplant de plămân. Ea suferea de fibroză pulmonară şi era nevoită să poarte permanent un aparat de oxigen, chiar şi în timpul ceremoniilor oficiale la care asista împreună cu soţul său. 'Împreună cu toţi cetăţenii Israelului, soţia mea, Sara, şi cu mine ne exprimăm profunda tristeţe la decesul soţiei preşedintelui, Nehama Rivlin', a transmis premierul Benjamin Netanyahu.

Nechama Rivlin s-a născut în Moshav Herut, o comunitate agricolă din centrul Israelului. Părinţii săi, Drora şi Mendi, au emigrat din Ucraina şi au fost printre fondatorii acestei comunităţi. Nechama s-a căsătorit în 1971 cu Reuven Rivlin, iar cuplul a trăit la Ierusalim. Ca soţie a preşedintelui, Nechama Rivlin, licenţiată în botanică şi zoologie, s-a preocupat de mediu, artă, dar şi de copii cu nevoi speciale. Nechama Rivlin lasă în urmă un soţ, trei copii şi mai mulţi nepoţi, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel