Israel a lansat o operațiune terestră în Fâșia Gaza

Israel a lansat joi seară o incursiune terestră în Fâșia Gaza, în timp ce militanții palestinieni au lansat rachete în sudul și centrul Israelului, potrivit Ha'aretz.

Operațiunea "Protective Edge", declanșată în urmă cu 10 de zile, a atins vineri o nouă etapă. Ofensiva terestră a Forțelor de Apărare Israeliene a început cu focuri de artilerie în nordul Fâșiei Gaza. Potrivit palestinienilor, trei oameni au fost uciși ca urmare a acestor atacuri, între care și un copil.

Puterea militară a Israelului, în cifre. Ce armată are Netanyahu

După șase ore de armistițiu, Israelul a reluat raidurile aeriene și a permis ajutoarelor umanitare să ajungă în Fâșia Gaza. În ultimele ore, peste 100 de rachete și obuze au fost lansate înspre Israel, inclus.

Reprezentanții UNRWA, agenția Națiunilor Unite care se îngrijește de refugiații palestinieni, au găsit 20 de rachete ascunse într-o școală din Fâșia Gaza.

Cabinetul de securitate al Israelului se va reuni vineri dimineață în Tel Aviv pentru a discuta posibilitatea extinderii operațiunii "Protective Edge".

”Israelul este determinat să-și protejeze cetățenii. Operațiunea va continua până când scopurile vor fi atinse: să readucem liniștea cetățenilor noștri pentru o perioadă lungă de timp și să lovim în mod grav Hamas și alte organizații teroriste”, arată într-un comunicat al cabinetului israelian. Comunicatul mai precizează că unul dintre scopurile ofensivei este de a distruge tunelurile prin care palestinienii din Gaza fac contrabandă prin peninsula Sinai.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Hamas a ales escaladarea, va plăti un preț scump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel