Israel: Chomsky, în spatele boicotului făcut de Hawking

Profesorul american Naom Chomsky se numără printre cei 20 de academicieni care l-au încurajat pe Stephen Hawking să boicoteze o conferință importantă din Israel, potrivit The Guardian.

[caption id="attachment_307199" align="alignleft" width="310"] Stephen Hawking[/caption]

Chomsky, celebru susținător al cauzei palestiniene, s-a alăturat profesorilor de la universitățile din Cambridge, Leeds, Southampton, Warwick, Newcastle, Yors și Open Universiry, care i-au transmis lui Hawking că sunt "surprinși și profund decepționați" de hotărârea sa de a accepta o invitație la conferința prezidențială de la Ierusalim, prezidată de Shimon Peres și la care vor participa Bill Clinton și Tony Blair.

Hawking și-a anulat prezența săptămâna aceasta în semn de protest față de relele tratamente ale Israelului față de Palestina, după ce a primit scrisoarea colegilor și sentimente de dezamăgire din partea lor. Numele prestigiosului profesor Chomsky a cântărit greu în rândurile scrisorii.

Un academic liberal, Davind Newman, a avertizat în schimb că un boicot al academicienilor nu face decât să distrugă unul dintre puține medii în care israeliții și palestinienii vin laolaltă.

[caption id="attachment_315381" align="alignleft" width="340"] Naom Chomsky[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel