Israel. Carantină obligatorie pentru toţi călătorii, chiar şi cei vaccinaţi, până la primirea rezultatului negativ la test

Israel. Carantină obligatorie pentru toţi călătorii, chiar şi cei vaccinaţi, până la primirea rezultatului negativ la test
Israel. Carantină obligatorie pentru toţi călătorii, chiar şi cei vaccinaţi, până la primirea rezultatului negativ la test

Israelul va înăspri din nou regulile pentru călătorii care intră în ţară, din data de 16 iulie aceştia fiind obligaţi să se izoleze până la primirea unui rezultat negativ la testul de coronavirus, o măsură luată din cauza creşterii numărului de infectări, transmite vineri dpa.

Toate persoanele - inclusiv cele complet vaccinate şi cele care s-au vindecat de pe urma COVID-19 - vor trebui să intre într-o carantină de 24 de ore după intrarea în ţară, sau cel puţin până la aflarea rezultatului testului la coronavirus efectuat pe aeroport, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Testarea pe aeroport este obligatorie. În prezent este permisă intrarea în ţară doar a unui număr limitat de turişti vaccinaţi

Orice persoană sosită din ţări pentru care s-a emis o alertă specială de călătorie din cauza incidenţei ridicate a infectărilor trebuie să intre într-o carantină suplimentară de 10 zile, a indicat ministerul. Anterior au existat excepţii pentru persoanele vaccinate sau care trecuseră prin infecţia cu coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul infectărilor a crescut semnificativ în ultima săptămână, vineri fiind raportate 450 de cazuri noi, inclusiv 39 grave.

Varianta Delta

Majoritatea cazurilor noi sunt provocate de varianta Delta, mai contagioasă, depistată iniţial în India. Din cei 9,3 milioane de locuitori din Israel, peste 5,7 milioane au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 5,2 milioane au încheiat schema de vaccinare.


Premierul israelian Naftali Bennett a ordonat accelerarea campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, scoţând în evidenţă termenul de valabilitate limitat al dozelor de vaccin din ţară care expiră la sfârşitul lunii iulie. Israelul va trimite 700.000 de doze în Coreea de Sud, a anunţat guvernul israelian, în timp ce guvernul de la Seul s-a angajat să trimită la Tel Aviv acelaşi număr de doze de vaccin, dintr-un transport din septembrie-octombrie.

Amintim faptul că o adolescentă de 16 ani din Israel și-a câștigat în instanță dreptul de a se vaccina anti-Covid-19, împotriva dorinţei mamei ei, transmite Agerpres.  Fata a depus o plângere împotriva mamei ei în martie, pentru că voia să fie vaccinată ca tatăl ei şi ca alte rude.

Mama a respins dorinţa fetei, explicându-i că vaccinarea este un „experiment de masă” şi se temea că ar putea exista efecte adverse pe termen lung pentru fiica ei, potrivit DPA. Deși fata a încercat să o convingă că este alegerea ei personală de a se imuniza împotriva coronavirusului, femeia nu i-a permis acest lucru.

Joi, un tribunal districtual a confirmat verdictul unei instanţe inferioare, invocând și recomandările Ministerului Sănătăţii ca toţi israelienii să fie vaccinaţi de la vârsta de 12 ani.

Pe lângă faptul că va trebui să-i permită fiicei sale să se vaccineze, mama trebuie să plătească acum şi cheltuielile de judecată, care reprezintă echivalentul a circa 1.540 de dolari.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel