Israel, boicot pentru ONU. Netanyahu: DELIRANT

Premierul Benjamin Netanyahu a hotărât vineri să reducă din nou contribuția Israelului la ONU după decizia UNESCO, despre care a spus că este "delirantă", de a declara orașul vechi din Hebron, în Cisiordania ocupată, ca "zonă protejată" a patrimoniului mondial, relatează AFP.

"O altă decizie delirantă a UNESCO", a declarat premierul israelian într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook. "De data aceasta, ei au considerat că Mormântul Patriarhilor din Hebron este un sit palestinian, ceea ce înseamnă că nu evreiesc, și că este un sit în pericol".

În acest context, Benjamin Netanyahu a anunțat o reducere de un milion de dolari în contribuția Israelului la ONU.

A fost a patra tăiere decretată într-un an de guvernul israelian care și-a diminuat contribuția la Națiunile Unite de la 11 milioane de dolari anual la 2,7 milioane de dolari, potrivit unui responsabil israelian.

Comitetul pentru patrimoniul mondial din cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), reunit vineri la Cracovia (Polonia), a înscris centrul vechi al orașului Hebron pe această listă ca "sit cu o valoare universală excepțională în pericol".

De asemenea, a plasat acest oraș situat în teritoriile palestiniene pe lista patrimoniului în pericol.

"Nu este un sit evreiesc?", s-a întrebat Benjamin Netanyahu în înregistrarea video. "Cine este înmormântat acolo? Abraham, Isaac și Iacob. Sarah, Rebecca și Lea. Părinții noștri (biblici)", a continuat el.

Hebron are o populație de 200.000 de palestinieni și câteva sute de coloniști israelieni, grupați într-o enclavă protejată de soldați, în apropiere de un loc sfânt pe care evreii îl numesc "Mormântul Patriarhilor", iar musulmanii "Moscheea lui Ibrahim", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel