Israel, avertisment MILITAR pentru Hezbollah. Avioane deasupra Libanului

Hezbollah, avertizată de Israel. Sursa: Pexels
Hezbollah, avertizată de Israel. Sursa: Pexels

Avioane militare israeliene au survolat, la joasă altitudine, sudul Libanului şi oraşul Beirut, zone în care este activă organizaţia islamistă şiită Hezbollah, susţinută de Iran.

Potrivit cotidianului Times of Israel, avioane israeliene multirol de tip F-35 au efectuat mai multe zboruri deasupra Libanului în cursul zilei de luni. Dat fiind că este vorba de avioane invizibile pe radar, decizia de a zbura la joasă altitudine, pentru a fi observate, are rolul de a transmite un avertisment organizaţiei Hezbollah despre superioritatea militară israeliană.

Armata israeliană a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Un reporter libanez, Ali Choeib, de la postul tv Al-Manar, afiliat mişcării Hezbollah, a difuzat în spaţiul online imagini cu avioanele israeliene, identificate în mod incorect ca fiind F-15. Potrivit, cotidianului Times of Israel, avioanele filmate sunt în mod clar de tip F-35.

Conform reporterului libanez, avioanele au survolat de mai multe ori sudul Libanului în cursul zilei de luni şi au ajuns până la Beirut.
Libanul a acuzat de mai multe ori Israelul de încălcarea spaţiului aerian.

În ultimul an, Israelul a intensificat raidurile aeriene în Siria, prin încălcarea spaţiului aerian libanez. Israelul atacă frecvent poziţii militare iraniene din Siria sau transporturi de armament destinate mişcării islamiste şiite Hezbollah, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel