Israel a bombardat periferia orașului Damasc din Siria

Mai multe explozii au avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în oraşul Damasc, armata siriană anunţând că este vorba de bombardamente efectuate de Israel, afirmă surse siriene.

Cel puţin cinci explozii puternice au avut loc la periferia capitalei Siriei, a anunţat organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează site-ul israelian Ynetnews.com.

Bombardamentele au vizat depozite de armament iraniene şi ale mişcării şiite Hezbollah situate la periferia sudică a capitalei Siriei, afirmă surse militare citate de site-ul israelian News.Walla.co.il.

Administraţia Bashar al-Assad a confirmat bombardamentele. "Sistemele antiaeriene au depistat ţinte ostile venind dinspre Quneitra şi le-au interceptat", a declarat un oficial militar sirian citat de agenţia de presă de stat SANA. Quneitra este un oraş situat în regiunea Înălţimile Golan, la frontiera Siriei cu Israelul.

Armata israeliană efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând poziţii militare iraniene sau transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Teheran. Iranul şi organizaţia Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a oferi susţinere Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Vezi și: SIRIA, după opt ani de bombardamente. Distrugeri masive, imagini de groază 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel