Israel a atacat o bază din Siria. Televiziune arabă: A fost lovit Damascul

latakia
latakia

Un oficial al administrației Obama a declarat pentru CNN că aviația militară israeliană a atacat un depozit de rachete din zona principalului port sirian, Latakia. Ținta atacului au fost rachete și echipament aferent pe care Siria urma, în opinia Israelului, să le transfere Hezbollah-ului.

Potrivit postului de televiziune Al-Arabiya, avioanele israeliene ar fi atacat în cursul nopții de miercuri spre joi și ținte din capitala Damasc.

Israelul nu a confirmat acțiunea militară până la momentul transmiterii acestei știri. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a precizat pentru CNN că nu comentează "rapoarte străine".

Televiziunea Al-Arabiya relata, miercuri, că Israelul a atacat Siria de două ori în cursul nopții de miercuri spre joi, în apropierea orașului-port Latakia și în capitala Damasc. Sursele citate de Al-Arabiya spun că depozitele siriene vizate de Israel au fost complet distruse. Atacurile ar fi țintit rachete SA-8 ce urmau să fie transferate grupării libaneze șiite, Hezbollah.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a stat cu degetul pe trăgaci în timpul tratativelor de pace dintre Siria - SUA - Rusia, și a avertizat că va reacționa imediat dacă Siria va atenta la siguranța Ierusalimului.

Raportul despre atacul israelian a fost publicat de site-ul dampress.com, scrie ynetnews.com, care cita martori oculari potrivit cărora explozia nu a făcut victime, dar a cauzat pagube majore unei baze localizate în apropiere de Snobar Jableh, din sudul Latakiei.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a relatat și el despre explozii ce ar fi avut loc în aceeași zonă. Miercuri, presa libaneză vorbea despre avioane miliatare are Israelului ce survolau deasupra Libanului.

Într-un interviu acordat Al-Youm, un oficial al armatei siriene, Amar al-Assad, a declarat: "Noi în Latakia nu am auzit nicio explozie. Sursele mass-media care vorbesc despre acest presupus incident ar putea avea intenții dubioase care servesc interesele inamicilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel