Israel: Finanţarea concursului Eurovision, scoasă din impas

Eurovision România
Descriere foto: Eurovision România

Conform televiziunii publice din Israel organizatorii au găsit o soluţie pentru finanțarea concursului Eurovision 2019.

Eurovision 2019 - O purtătoare de cuvânt a televiziunii publice Kan, care ar urma să transmită competiţia, a declarat că banii pentru depozitul de 12 milioane de euro pentru Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) vor fi luaţi din bugetul pe 2019.

Kan a purtat negocieri cu Ministerul de Finanţe cu privire la problema finanţării, care a ţinut prima pagină în Israel din cauza temerilor că ţara ar putea pierde prima oportunitate de a organiza concursul după 1999. Declaraţia vine cu câteva ore înainte de un termen limită pentru Kan de a face plata sumei marţi, după ce televiziunea publică solicitase o prelungire de două săptămâni.

Eurovision 2019 - Guvernul nu a fost de acord să plătească pentru organizarea evenimentului, al cărui cost se ridică la peste 25 de milioane de euro. Într-o declaraţie, Kan s-a declarat încrezătoare că executivul israelian 'îşi va îndeplini obligaţiile exprimate în mass-media cu privire la bugetarea competiţiei'. Ministerul Finanţelor nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Netta Barzilai a câştigat Eurovision-ul

Miniştrii israelieni au solicitat ca televiziunea publică să finanţeze concursul din propriul buget, în timp ce Kan a declarat că nu poate plăti pentru organizarea Eurovision.

După ce Netta Barzilai a câştigat Eurovision-ul din acest an cu piesa ei de succes 'Toy', găzduirea următoarei ediţii de către Israel a fost marcată de o serie de controverse. Apartenenţa Kan la Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune - o condiţie pentru găzduirea competiţiei - a fost incertă până când premierul Benjamin Netanyahu a retras legea prin care Kan rămânea fără departamentul de ştiri.

Vezi și:  Eurovision. TVR, suma cheltuită la LisabonaTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24