Urmărește emisiunea live


Islanda, zguduită de scandal înainte de meciul cu România. Fotbaliști, acuzați că au hărțuit femei. Președintele federației a demisionat

Islanda, zguduită de scandal înainte de meciul cu România. Fotbaliști, acuzați că au hărțuit femei. Președintele federației a demisionat
Islanda, zguduită de scandal înainte de meciul cu România. Fotbaliști, acuzați că au hărțuit femei. Președintele federației a demisionat

Preşedintele Federaţiei islandeze de fotbal (KSI), Gudni Bergsson, a demisionat după ce două femei au acuzat un jucător al echipei naţionale că le-a agresat şi hărţuit sexual în 2017, una din ele acuzând de asemenea federaţia că a încercat să-i cumpere tăcerea, transmite AFP. 

Vineri seară, Thorhildur Gyda Arnarsdottir, 25 de ani, a afirmat la televiziunea publică RUV că a depus plângere după ce a fost agresată şi hărţuită sexual de un membru al echipei naţionale, într-un club de noapte la Reykjavik în septembrie 2017.

Ea a indicat că jucătorul a recunoscut faptele, şi-a cerut scuze şi i-a plătit în compensaţie o sumă a cărei valoare nu a fost făcută publică.

Potrivit lui Arnarsdottir, o altă femeie ar fi depus plângere împotriva aceluiaşi jucător pentru o agresiune sexuală comisă în aceeaşi seară.

Acuzații pentru 'cel puțin alți șase jucători'

Tânăra a spus de altfel că ea cunoaşte cel puţin alţi şase jucători implicaţi în cazuri de agresiune sexuală. După mai multe reuniuni de urgenţă în weekend, preşedintele federaţiei a demisionat duminică seara, iar federaţia a recunoscut într-un comunicat că a gestionat corect situaţia.

'Dragi victime, vă credem şi vă prezentăm scuzele noastre sincere. Ştim că noi, ca garanţi, v-am abandonat şi avem intenţia să facem mai mult', a scris consiliul de administraţie. Potrivit mărturiei tinerei, un avocat reprezentând federaţia a întrebat-o dacă este pregătită să primească o compensaţie financiară - a cărei valoare nu a fost precizată - în schimbul tăcerii sale, ceea ce ea a refuzat.

Federaţia a respins această afirmaţie. Acuzatoarea nu a indicat numele jucătorului respectiv, însă potrivit unor media islandeze este vorba de internaţionalul Kolbeinn Sigthorsson, care a trecut pe la Ajax Amsterdam şi FC Nantes.

Atacantul ar fi fost exclus din lotul pentru meciurile cu România, Macedonia de Nord şi Germania

Fără a confirma această informaţie, duminică federaţia a anunţat că atacantul, iniţial selecţionat, nu va mai lua parte la meciurile din luna septembrie cu România, Macedonia de Nord şi Germania, din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Federaţia a asigurat că 'va îndrepta ceea ce nu a funcţionat şi va revizui în întregime cultura care există în cadrul fotbalului'.

'Lucrăm deja cu profesionişti externi pentru a examina toate răspunsurile la infracţiunile şi violenţele sexuale în cadrul federaţiei şi felul în care a fost şi va fi acordat sprijin victimelor', a indicat federaţia. Islanda va primi vizita României pe 2 septembrie la Reykjavik în preliminariile CM 2022.

După meciul cu tricolorii, Islanda va întâlni Macedonia de Nord (5 septembrie) şi Germania (8 septembrie), tot la Reykjavik, în Grupa J a preliminariilor CM 2022, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel