ISIS. Atentate teroriste. Putin, stare de alertă. Apel către UE

Rusia face apel la o cooperare cât mai strânsă pe linia serviciilor de informaţii pentru a contracara ameninţările teroriste în contextul în care jihadiştii fug din Siria şi se întorc acasă. 

După ce Vladimir Putin a anunţat că Rusia se va retrage militar din Siria, serviciul rus de securitate FSB şi-a exprimat temerea că jihadiştii vor încerca să destabilizeze situaţia în interiorul ţării.

La întâlnirea cu şefii serviciilor de securitate din statele CSI, Vladimir Putin a evidenţiat că actualul context internaţional necesită găsirea de metode mai eficiente pentru a răspunde provocărilor şi ameninţărilor globale. Moscova se teme că jihadiştii originari din spaţiul ex-sovietic care au luptat în Siria alături de gruparea Stat Islamic se vor întoarce în ţările de baştină, inclusiv în Rusia, informează TVR. De aceea, spunea Vladimir Putin, este necesară o cooperare cât mai strânsă pe linia schimburilor de informaţii.

"Situaţia în lume s-a agravat. Nouă nu ne e indiferent unde se întorc şi se ascund teroriştii. Noi ştim foarte bine unde se ascunde şi se strânge această pleavă", a declarat Vladimir Putin.

Şeful serviciului de securiate FSB Alexandr Bortnikov estima, zilele trecute, că aproximativ 4.500 de cetăţeni ruşi vor da bătăi de cap autorităţilor după ce aceştia se vor întoarce din Siria şi Irak, acolo unde jihadiştii au pierdut aproape în totalitate teritoriul pe care îl controlau, mai precizează sursa citată. După ce a lansat campania militară în Siria, Rusia a fost ameninţată de mai multe ori de gruparea Stat Islamic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel