EXCLUSIV  ISF, soluţie pentru lipsa profesorilor care să predea educaţie financiară. Marian Siminică: Aşa răspundem la problemă

Educatie financiara. Foto:  Lukas - Pexels
Educatie financiara. Foto: Lukas - Pexels

Marian Siminică, director executiv ISF, a vorbit la DC News despre problema lipsei de cadre didactice care să predea educaţie financiară în şcoli şi a prezentat soluţia care s-a găsit pentru rezolvarea acesteia.

"În ceea ce priveşte problema pe care o sesiza şi domnul ministru Cîmpeanu, cu pregătirea personalului care va preda educaţie financiară, este într-adevăr o limită pe care noi am sesizat-o din 2019. Institutul de Studii Financiare, în parteneriat cu ASF-ul, derulează un program, ‚Start2Teach’, pentru a instrui profesorii care să predea educaţie financiară. Sunt sesiuni de training la care au participat foarte mulţi. Dacă în 2019 am avut undeva la vreo 200 de profesori din preuniversitar la genul acesta de sesiuni, în 2020 a trecut de 2.000 numărul lor, iar în luna ianuarie 2021 avem deja 240 de participanţi.

Următorul pas este să ne acredităm un program articulat de formare profesională, cu 60 de ore, desfăşurat în sistem clasic sau online, în funcţie de cum ne vor permite condiţiile generale. Este în curs de acreditare, iar în momentul în care vom obţine acreditarea îl vom derula, iar tot acest program va fi susţinut de ISF, ASF, cu resursele proprii. Cred că în felul aceasta răspundem la această problemă", a explicat Marian Siminică în cadrul Conferinţei “Quo Vadis 2021!” - Ediția a III-a, Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!

VIDEO:  

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy