Isărescu: Foarte greu ca niște neinițiați să descopere roata în materie de activitate bancară

Mugur Isărescu, guvernator BNR, anunț
Mugur Isărescu, guvernator BNR, anunț

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că România nu este ţara unde s-a născut banking-ul şi este foarte greu ca nişte neiniţiaţi să descopere roata în materie de activitate bancară. 

”Aud şi eu pe la televizor vrute şi vrute. Două precizări vreau să fac. În urmă cu un an-doi se vorbea despre faptul că Polonia vrea să adopte o lege privind creditele în franci elveţieni. Nu a fost adoptată nici până în prezent. Îmi pare rău că niciunii dintre dvs. (mass-media - n. r.) nu aţi sesizat că au trecut doi ani de zile de când s-a spus că, gata, de mâine, Polonia adoptă legea privind creditele în franci elveţieni. A adoptat, în schimb, Croaţia şi este în stare de conflict cu Uniunea Europeană şi plăteşte pentru asta. Un lucru important de avut în vedere, apropo de iniţiative legislative”, a precizat Mugur Isărescu.

Oficialul BNR a menţionat: ”Mai reţinem şi faptul că s-a vorbit de 600.000 de debitori ai băncilor care ar fi protejaţi de Legea dării în plată, cum am auzit. Vorbim de nici 6.000 de debitori şi cred că mai bine au fost protejaţi cei care au intrat în negocieri bilaterale cu băncile şi au ajuns la soluţii de compromis, lucru pe care noi l-am sugerat de la început. Este foarte greu ca nişte neiniţiaţi să descopere roata în materie de activitate bancară. Nu este România ţara unde s-a născut banking-ul şi unde avem mari specialişti în domeniul bancar. Mai ţineţi minte poveştile de anul trecut, că toată Europa se va lua după noi? Nu s-a luat nimeni din Europa după noi”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel