Urmărește emisiunea live


Isărescu, despre efectele crizei economice asupra României

isarescu
isarescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că rezultatele ajustării economice s-au făcut simţite în performanţa economică din 2013, după ce criza declanşată în 2009 a afectat şi România. 

"Criza declanşată în 2009 a afectat şi economia României, creând un mare dezechilibru în ceea ce s-a obţinut în anii de boom economic. A fost necesară o ajustare, dar rezultatul acestei ajustări s-a văzut în performanţa economică din 2013", a spus guvernatorul BNR.

El a reamintit performanţele în îndeplinirea criteriilor de la Maastricht şi măsurile în vederea preconizatei treceri la euro, în 2019.

VEZI și: Isărescu: Cel mai bun moment în care România să adopte euro

"Deficitul a scăzut la 1% din PIB, inflaţia a fost redusă la un nivel în jurul a 3%, iar datoria publică a scăzut la 40%. Stabilitatea preţurilor este un element de referinţă în menţinerea unui nivel al inflaţiei scăzut. România şi-a propus să adere la zona euro în 2019 şi mai are o perioadă ce cinci ani să demonstreze potenţialul său de convergenţă reală. Uniunea Monetară nu poate funcţiona coerent în absenţa unui parteneriat fiscal. România sprijină iniţiativa Uniunii Bancare, pentru consolidarea stabilităţii financiare. Banca Naţională va fi activă în sprijinirea atingerii convergenţei nominale, pregătirea pentru adoptarea euro şi menţinerea stabilităţii financiare", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a reamintit că România mai are de îndeplinit cerinţele privind sustenabilitatea politicii fiscale, convergenţa pe termen lung şi rata de schimb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel