Isărescu avertizează asupra discrepanţelor între regiunile istorice

Isărescu avertizează asupra discrepanţelor între regiunile istorice
Isărescu avertizează asupra discrepanţelor între regiunile istorice

Prezent la conferința "10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: de la coeziune la convergență", guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că România are nevoie de investiții publice, mai ales pe partea de infrastructură, în caz contrar "provinciile noastre istorice riscă să vadă discrepanțe crescute în viitor".

"Vrem să creștem mai repede și este normal pentru a reduce decalajele. Dar ca să creștem mai repede trebuie, însă, să mărim potențialul de creștere. Asta înseamnă, în mod concret, că potențialul factorilor de producție trebuie mărit. Asta este o problemă de investiții publice, care au fost întotdeauna tăiate în perioade de recesiune, dar deseori și în faza expansionistă. Mai mult, fondurile europene, chiar atunci când au crescut, nu s-au alăturat investițiilor publice, ci doar le-au înlocuit. Ne pregătim să sărbătorim 100 de ani de la Unire. Dar fără infrastructură, provinciile noastre istorice riscă să vadă discrepanțe crescute în viitor."

Autostrăzi în toate direcţiile

Guvernatorul Băncii Naţionale a atins şi subiectul autostrăzilor, probabil şi el nemulţumit de slaba reţea de astfel de căi rutiere care se găseşte în România: "Am vorbit de nevoia ca autostrăzile noastre să ajungă să treacă munții Carpați. Acum vreau să fiu mai clar și precizez că aceasta nu înseamnă trecerea doar de la nord la sud, ci și de la est la vest. Nu este nevoie doar de o autostrada Pitești-Sibiu, ci și de o autostradă Iași-Târgu Mureș. Acestea ar trebui să fie priorități pentru noi", a explicat, joi, Mugur Isărescu.

În aceeaşi întâlnire, Isărescu a subliniat faptul că stabilitatea, echilibrul și sănătatea economiei sunt de o însemnătate crucială. El a precizat că mai important decât orice este să urmărim, indiferent de evoluția ciclului electoral, politicile realiste, echilibrate, care să asigure sustenabilitatea creșterii noastre economice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel