EXCLUSIV  Isărescu: Americanii ne dădeau exemplu. Apoi au venit colegii din Ungaria, Cehoslovacia și Polonia să ne critice

Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

Mugur Isărescu, guvernatorului BNR, a luat cuvântul la cea de-a treia întâlnire din cadrul programului național de conferințe și dezbateri ”Viitorul României” organizat sub egida Marii Loji Naționale din România.

”După evenimentele din 1989, România a intrat într-un amplu proces de tranziție de la o economie închisă, de comandă, la o economie deschisă, de piață liberă, un proces care în alte țări a durat și jumătate de secol. Acum ne minunăm că s-au făcut și greșeli. S-a forțat puternic, dar asta este istoria. În vremea lui Maurer, mergeam spre o economie de piață, dar în ultimii ani ne-am întors cu tot pachebotul în direcția opusă și ne-a prins pe picior greșit această tranziție.

Am fost la un seminar internațional în 1975. Americanii ne dădeau exemplu. Intrasem în FMI. Eram exemplu pozitiv. Seara, la eveniment, au venit colegii din Ungaria, Cehoslovacia și Polonia să ne critice că am aderat la organismul imperialistic FMI. A trebuit să ne apărăm. Asta era în 1975. Ce s-a întâmplat în 15 ani de am ajuns ultimii staliniști și în coada clasamentului? Probabil istoria va încerca să explice, dar realitatea este că eram cu nava în direcția opusă până când am întors-o. Am fost prinși pe picior greșit. Nu este singura explicație”, a spus Mugur Isărescu.

Iată răspunsul:

EXCLUSIV Isărescu, declarația care a făcut o sală întreagă să "explodeze" în râs - video


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel