Isărescu al Germaniei îi lansează un avertisment lui Hollande

Jens Weidmann 1
Jens Weidmann 1

Preşedintele Băncii Centrale germane, Jens Weidmann, a apreciat drept periculoasă ideea de a modifica statutul Băncii Centrale Europene sau pactul bugetar şi de a crea datorii, referindu-se la declaraţiile noului preşedinte francez ales Francois Hollande, într-un interviu publicat sâmbătă într-un cotidian german.

"O modificare a statutului (BCE) ar fi periculoasă", a afirmat Jens Weidmann, întrebat despre propunerea preşedintelui francez Hollande din timpul campaniei sale de a i se permite BCE să ia măsuri de susţinere a economiei sau să împrumute direct statele.

"Locurile de muncă şi creşterea economică sunt rezultatul schimburilor comerciale. Banca Centrală este cel mai bine plasată pentru a contribui la stabilitatea monedei europene", a declarat preşedintele Băncii Centrale germane în interviu.

În materie de inflaţie, "trebuie aşteptat programul final al guvernului" lui Francois Hollande, care va sosi marţi la Berlin, a spus Jens Weidmann. Însă "este clar că trebuie refuzată revendicarea sa din timpul campaniei, de a desface pactul bugetar european", a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel