Isărescu. Cum şi-a păzit proprietăţile

foto: facebook
foto: facebook

Prezent la evenimentul de dezbatere asupra cărţii "Personaje şi poveşti din Bucureştiul sefard", guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a povestit ce înseamnă BNR în afara jocului fiscal.

Banca Naţională a României a păzit "ca pe ochii din cap" proprietăţile avute în administrare, iar Parcul cu Platani este printre cele mai frumoase locuri din Bucureşti, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la evenimentul de dezbatere asupra cărţii "Personaje şi poveşti din Bucureştiul sefard".

"Ideea de bancă centrală s-a schimbat faţă de perioada interbelică şi în sfârşit, e altceva în prezent Banca Naţională a României faţă de ce era în trecut, din punct de vedere al proprietăţilor, dar cele pe care le-am avut în administrare le-am păzit ca pe ochii din cap. Şi spun acest lucru pentru că în mod nu răutăcios, mai mult decât răutăcios, au fost vorbe în opinia publică că proprietăţile noastre ar fi în paragină. E vorba de Societatea de Dare la Semn, Clubul din Cotroceni. Cine merge acolo ştie că acel parc este unui dintre cele mai frumoase din Bucureşti, şi nu întâmplător, de câţiva ani, Ambasada Britanică sărbătoreşte Ziua Reginei în Parcul cu Platani", a spus Mugur Isărescu.

[citeste si]

Acesta a afirmat că BNR a restaurat trei palate, Palatul Vechi din strada Lipscani, Palatul Nou din strada Doamnei, dar şi Palatul Chrissoveloni, care în prezent găzduieşte Supravegherea Băncii Naţionale. Isărescu a menţionat că Banca Naţională a României a fost bogată în proprietăţi şi a precizat că printre imobilele aflate în posesia acesteia s-au enumerat Hotelul Triumf, unde erau cazaţi salariaţii din provincie ai băncii care veneau la Bucureşti, precum şi Blocul Zodiac. Guvernatorul BNR susţine că efortul de a recaptura istoria este foarte greu, mai ales când este vorba de a reface clădiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel