Isar: Isărescu, OPOZANTUL aderării la zona euro

Economistul Lucian Isar a spus, la Antena 3, că Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), este opozantul aderării României la zona euro.

Amintim că recent, într-un discurs la Davos, George Soros a vorbit și despre moneda unică Euro, precizând că se pune problema despre viitorul pe care moneda îl are. Soros a mai arătat că statele care nu se califică doresc aderarea, dând exemplul Bulgariei. Țara vecină, profitând de BREXIT, dorește să intre în zona euro.

Această zonă este vizată în contextul în care noi ne plângem de Europa cu două viteze și că nu suntem incluși în cercul unu, dar cercul unu este făcut în baza zonei euro. Lucian Isar a spus că Mugur Isărescu este principalul opozant al intrării în zona euro.

[citeste si]

Dacă vom intra în zona euro, firmele s-ar împrumuta la dobânzi apropiate de zero; la fel s-ar întâmpla și cu oamenii care fac credite pentru o casă.

"Guvernul a reușit să respecte tot ce și-a propus din perspectiva aderării la zona euro: deficitul l-a ținut în joc, datoria totală a ținut-o în joc... până la urmă, și-a făcut treaba. De ce nu intrăm? Pentru că există această entitate de blocaj la BNR, guvernatorul Isărescu, care nu este de acord. Are acest limbaj dual. (...) Există o fereastră de oportunitate în 2018. După cum știți, Bulgaria profită de aceasta și va cere să adere la zona euro. România încă este șicanată de puterea de blocaj pe care o are Mugur Isărescu. În 2018, datorită BREXIT, va fi o reașezare", a zis Lucian Isar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel