Ironii pe Facebook după ce a spus ÎPS Teodosie despre femei. ”Dacă nu păcătuia femeia, ne-ar fi adus barza.... evident!”

ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie

Val de mesaje pe rețelele de socializare după ce Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o remarcă mai puțin obișnuită, când a încercat să explice de ce nu e discriminatoriu faptul că o femeie nu poate avea roluri importante în biserică. „Ea a început păcatul”, a spus ierarhul.

„Nicio femeie nu poate fi preot. Aceasta e condiția ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune pentru că are condiția slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul și iată că se află cu această neputință, pentru că - ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur - dacă nu ar fi fost păcatul nu s-ar fi înmulțit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiești care le-a zis înainte de păcat Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul”, a spus ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea, joi seara.

Înaltul ierarh a continuat spunând că, din cauza păcatului primordial, femeia „naște fii în dureri”.

În final, vede condiția femeii, totuși, alături de sfinți, vorbind de Maica Domnului. „Maica Domnului este mai sfântă decât îngerii și decât sfinții. Este deasupra îngerilor și a sfinților. Nu este egală cu Dumnezeu, dar este aproape de Dumnezeu. Este cel mai aproape de Dumnezeu din neamul omenesc, astfel încât Dumnezeu, cu înțelepciunea Sa, a făcut echilibru ca nimeni să nu se simtă discriminat și fiecare să își poarte crucea vieții sale așa cum l-a lăsat Dumnezeu”, a mai spus înaltul ierarh.

Mesaje pe Facebook

Ulterior, a urmat un val de mesaje pe rețeaua de socializare Facebook. Vă prezentăm câteva dintre ele:

Dacă nu păcătuia femeia, ne-ar fi adus barza.... evident!

Toate mamiferele nasc în dureri. Păcătoase animale!

Și totuși bărbații fără de păcat, cum sunt ei, zac o săptămână când prind o răceală.

Să îi spună cineva că suntem în 2021.

Poate durerile nașterii sunt dovada că femeile sunt puternice și generoase și magice, sa crească într-un pântece mic un pui cât un pepene, sa îl nască fără să moară de durere și după asta să îl iubească cu tot sufletul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel