Ironia sorții: Putin spunea că Europei ”îi va îngheța coada”, dar Moscova va fi lovită de cel mai năprasnic ger de la începutul secolului

Ironia sorții. Putin spunea că Europa va îngheța, dar Moscova va fi lovită de cel mai năprasnic ger de la începutul secolului / Foto: Pixabay, de TantiTati
Ironia sorții. Putin spunea că Europa va îngheța, dar Moscova va fi lovită de cel mai năprasnic ger de la începutul secolului / Foto: Pixabay, de TantiTati

Moscova va fi lovită de cel mai năprasnic ger de la începutul secolului.

Deși Vladimir Putin afirma în această toamnă că Occidentului îi va "îi va îngheţa coada", gerul năprasnic va lovi chiar țara lui. Se întâmplă în timp ce în Europa, vremea este mult mai caldă decât cea normală pentru această perioadă.

Astfel, temperaturi minime de până la -26 de grade sunt prezise în weekend la Moscova și regiunea Moscovei, în prima zi lucrătoare după sărbătorile de Anul Nou. Acest lucru a fost raportat pentru Interfax de Roman Vilfand, directorul științific al Centrului Hidrometeorologic al Rusiei.

"Sâmbătă noaptea vor fi temperaturi de -24 și -26 grade în capitală, iar în regiune până la -29 și chiar -30 de grade în zonele mai joase. Și nici ziua nu trebuie să vă așteptați la căldură, pentru că valorile maxime sunt situate între -20 și -22 de grade,  iar în regiune pana la -25 de grade. Totuși va fi mult soare, fără precipitații, deoarece presiunea este mare. Duminica temperatura va fi cu 15 grade sub normalul acestei perioade. Temperaturile nocturne vor fi situate între -18  și - 23 de grade în Moscova, iar în regiune până la -25. În timpul zilei vom avea o ușoară creștere a temperaturii și vor fi înregistrate între -15 și -18 grade, dar încă este vreme foarte rece", a spus directorul științific al Centrului Hidrometeorologic al Rusiei.

Cum explică meteorologii schimbarea bruscă a vremii în Rusia

El a subliniat că o astfel de vreme anormală este considerată un fenomen periculos. O scădere bruscă a temperaturii, după cum a precizat Vilfand, va începe vineri, 6 ianuarie, temperatura aerului va scădea sub -20 de grade noaptea. Acest lucru se datorează apariției unui proces ultrapolar rar, în care masele de aer se deplasează de la nord-est la sud-vest. Astfel, regiunea metropolitană va primi aer din regiunile polare, inclusiv din Marea Siberiei de Est, precum și din Mările Laptev și Kara.

În plus, vremea va fi afectată de aerul foarte rece. Toate acestea vor duce la faptul că temperatura va fi cu 16-17 grade sub valorile normale pentru această perioadă.

"Nu merită să așteptați ca temperatura să crească pe data de 9, în prima zi lucrătoare. Va fi vreme foarte rece, temperatura va fi situată între -20 și -25, temperatura de zi va fi de aproximativ -20, dar vreme însorită. Îngheț și soare, dar nu doar ger, ci ger foarte puternic”, a mai spus Roman Vilfand.

Temperaturile vor începe să crească marți, pentru zi fiind prognozate în jur de -15 grade. Astfel, la Moscova și regiunea Moscovei va avea loc cea mai rece perioadă de cinci zile din ultimul secol. 

"Trebuie să-i încurajăm pe moscoviți să se bucure de vremea azi și mâine, pentru că astăzi este o iarnă atât de blândă și moderată. Avem -2 și -4 grade (4 ianuarie n.r.), pe alocuri ninsoare slabă. Mâine (5 ianuarie n.r.) vor fi temperaturi între -4 și -6 atât noaptea, cât și ziua. Înnorat, ninsoare slabă. Este o vreme foarte confortabilă. Abia joi temperatura va fi în jurul valorii normale. Adevărat, trebuie clarificat că vom avea lapoviță", a spus Roman Vilfand, directorul științific al Centrului Hidrometeorologic al Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel