Irinel Columbeanu a colaborat cu Securitatea

Magistrații  secției de Contencios Administrativ  au decis că Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securității. Decizia de miercuri este definitivă, iar omul de afaceri nu mai are nicio cale de atac.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii l-a acuzat pe omul de afaceri Irinel Columbeanu că a colaborat cu Securitatea. Potrivit CNSAS, Irinel Columbeanu ar fi fost recrutat de fosta Securitate în 1980 şi ar fi avut numele conspirativ "Ivănescu".

În prima instanță, Curtea de Apel București a respins cererea celor de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, asta deși la dosar se află nu mai putin decat 118 note informative atribuite sau insemnate de o persoană cu nume conspirativ "Ivănescu".
Între "Ivănescu" și Irinel Columbeanu a fost tras semn de egalitate, mai ales că la dosar sunt puse și fișele fostei Securități.

Citește și: Ce decizie radicală a luat Columbeanu când era tânăr

Investigația în acest caz a început în 2012, atunci când Irinel Columbeanu a candidat la Primăria Capitalei. Atunci a fost nevoit să declare pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea.

În acest caz, irinel Columbeanu riscă să fie cercetatat pentru fals în declarații.
Printre oamenii pe care i-ar fi  "turnat" Irinel Columbeanu la Securitate s-ar număra creatoarea de moda Doina Levintza și soțul acesteia, Dan Goma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel