Irina Socol, președintele SIVECO, rămâne în arest

Preşedintele Siveco România, Irina Socol, rămâne în arest în dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

Decizia de joi este definitivă, aceeaşi măsură preventivă fiind dispusă de instanţă şi pentru Aurora Ecaterina Crusti, preşedintele comercial adjunct al Siveco România.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 9 septembrie, arestarea celor două, în urma propunerii venite din partea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care instrumentează acest dosar. Măsura a fost contestată de Socol şi de Crusti la CAB, care însă le-a respins solicitarea.

Citește și: SIVECO, Irina Socol, șefa companieei, reținută

În referatul cu propunerea de arestare preventivă, procurorii au arătat că Irina Socol este cea care a pus bazele mecanismului evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, vizaţi şi ei de ancheta procurorilor, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

Socol şi Crusti au fost reţinute în 9 septembrie. Ceilalţi suspecţi din dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice vor fi cercetaţi în libertate, după ce, la audierile din 8 septembrie, majoritatea lor şi-au recunoscut faptele, declarau, pentru Mediafax, surse judiciare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel