EXCLUSIV  Irina Margareta Nistor vorbește despre Eva Măruță după prestația din Tati part-time

Raluca Andreea Andrei, invitată la Mi-Th influencer, emisiunea realizată de Mirela Vescan și Thea Haimovitz la DC News și Spectacola / video
Raluca Andreea Andrei, invitată la Mi-Th influencer, emisiunea realizată de Mirela Vescan și Thea Haimovitz la DC News și Spectacola / video

„Tati part-time” este una dintre cele mai noi pelicule românești. Cu o notă de 7,8 pe IMDb, Eva Măruță a reușit să cucerească publicul român, fapt confirmat și de criticul de film Irina Margareta Nistor.

„Tati part-time” este una dintre cele mai recente producții ale lui Matei Dima cu care acesta a și obișnuit publicul român. Fiind o comedie veritabilă, un aspect care a cântărit mult pentru așteptările românilor a fost și promisiunea față de aceștia de a o vedea pe fiica lui Cătălin Măruță, Eva Măruță, pe ecran.

Având un rol important, așa a fost și presiunea care s-a așternut pe producție, dar și pe fiica prezentatorului.

Deși au existat și voci critice la adresa performanței Evei, am contactat-o pe criticul de film Irina Margareta Nistor pentru a afla o opinie din domeniu asupra peliculei, dar și asupra performanței oferită de fiica lui Cătălin.

În prima etapă am întrebat criticul de film dacă pelicula își merită nota de 7,8 pe IMDb:

„L-am văzut deja de 2 ori. Este un public tânăr, un public care își dorește copii sau măcar niște „finuți”, iar din punctul acesta de vedere mi-a plăcut foarte tare ideea. Mai pot fi și altceva decât părinți, bunici, nași, cum ar fi bătrâni și cel mult mătuși și unchi. Mi s-a părut foarte ingenios ca subiect.

În al doilea rând, Eva mi se pare foarte potrivită pentru rolul ăsta. Mărturisesc că, inițial, m-am gândit că este o lovitură de marketing că toată lumea spunea „Când vine filmul cu fata lui Măruță?”. După, am constatat că fata are talent, eu sper ca ea să nu se oprească după filmul ăsta pentru că am cunoscut un exemplu extrem de drag, și anume fata domnului Titieni, Ariadna, care a jucat excelent în „Domestic”, a lui Sitaru, după care a făcut Medicina, ceea ce e rău pentru că a jucat foarte bine. În general, cei care joacă bine de mici, să continue cariera pentru că e important.”, ne-a precizat Irina Margareta Nistor.

Având în vedere una dintre declarațiile lui Matei Dima despre Eva Măruță (faptul că filmul nu ar fi mers dacă Eva Măruță nu ar fi avut following-ul pe care îl are), am întrebat-o pe critica de film dacă este corectă o alegere strict pe baza popularității unei persoane, în cazul de față fiind vorba despre tatăl Evei - Cătălin Măruță. I-am pus în vedere declarația lui Matei Dima de mai devreme criticii de film:

„Fata a demonstrat că nu e așa. Totuși, dacă ea nu ar fi jucat bine, filmul nu ar fi funcționat. Sigur, de exemplu un film la care am participat și direct, „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”, fetița care joacă acolo a fost aleasă pur și simplu în urma unui casting. A fost foarte potrivită pentru rolul respectiv. Uneori, se întâmplă să fie o lovitură pentru marketing, alteori se poate foarte bine să nu fie așa - e un copil mic și dacă lumea ar fi început să spună „Hai, măi, e fata lui Măruță, nu e grozavă”, îți dai seama că pentru acel copil e foarte riscant. Când iei un copil atât de mic, trebuie să-ți asumi că realmente joacă bine și cucerește publicul, ceea ce ea a reușit. Și fără să fie pe modelul lui Ashley Temple - știi cum era pe vremuri, ziceau că se înfiază numai copii cu ochi albaștri, cu păr blond și cu gropițe. Simt o fetiță pe care oricare dintre noi ar putea s-o aibă. E o mare răspundere pentru toți. Acolo există și o regizoare care sunt convinsă că a funcționat bine cu fetița. În general, toți copiii din film joacă bine. Nu se întâmplă foarte des acest lucru în filmele românești.”, a mai spus criticul de film, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel