Iridex reacționează la controlul primarului Tudorache

Compania Iridex a transmis către DCNews un punct de vedere în completarea acțiunii primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, care și-a propus ca toate gropile de gunoi din nordul Capitalei să funcționeze legal și fără să afecteze sănătatea cetățenilor. 

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a inspectat, în 17 septembrie, groapa de gunoi Iridex. Autorizația de Mediu îi expiră în 10 octombrie și, în urma plângerilor primite de la cetățenii Sectorului 1, primarul vrea să se asigure că toate cele 19 gropi de gunoi din nordul Bucureștiului funcționează în legalitate, fără a afecta viața și sănătatea cetățenilor. Există suspiciuni cu privire la o industrie ilegală. De aceea, Dan Tudorache cere Ministerului Mediului și Gărzii de Mediu să ia măsurile necesare pentru a se asigura că toate gropile de gunoi funcționează în condițiile legii, fără a pune în pericol sănătatea cetățenilor. 

DCNews a tratat acest subiect, ceea ce a stârnit o reacție din partea Iridex. 

VEZI AICI ARTICOLUL INIȚIAL: Zeci de mii de români, AFECTAȚI. DEZASTRU scos la iveală de Dan Tudorache

Iridex, într-o reacție pentru DCNews, a precizat că nu a dezvoltat groapa de gunoi și instalațiile pentru tratarea și eliminarea deșeurilor, ci doar a câștigat o licitație internațională deschisă, desfășurată în 1999, pentru gestionarea Depozitului de Deșeuri și Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, unde ajung gunoaiele din Sectoarele 1 și 6.

Iridex precizează că:

- depozitul de deșeuri este izolat și nu permite contaminarea apelor freatice;

- apele uzate din baza depozitului sunt captate într-o rețea de drenaj și conduse către stația de epurare, iar în respectivul iaz unde sunt deversate apele epurate trăiesc pești, păsări;

- gazele de depozit sunt colectate prin puțuri, sunt absorbite prin vacuumare și sunt îndreptate către instalațiile de ardere, unde conținutul H2S este eliminat, neexistând emisii de H2S în urma arderii;

- zonele de depozitare sunt restrânse, iar mirosurile sunt diminuate în zona de protecție. 

Iridex mai menționează că Controlul Gărzii Naționale de Mediu a scos în evidență o serie de acțiuni pentru a diminua mirosurile locale, precum reducerea zonei de depozitare zilnică la 2.500 de mp, creșterea grosimii stratului de pământ ce acoperă temporar depozitul și alte măsuri, care sunt luate sau urmează a fi luate în următoarele zile. Compania mai transmite că aceste măsuri nu sunt luate în urma unei abateri de la legislație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel