Irene a scăzut în intensitate, devenind furtună tropicală. Cel puţin 10 morţi în zona New York - New Jersey

uraganul Irene
uraganul Irene

Intensitatea ciclonului Irene a scăzut în ultimele ore, transformându-se din uragan în furtună tropicală, anunţă Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), citat de postul CNN.

Furtuna continuă să afecteze zonele de coastă din zona New York - New Jersey, unde a provocat moartea a cel puţin zece persoane şi daune materiale importante.

Aproximativ trei milioane de persoane din zona New York sunt afectate de penele de electricitate.

Din cauza vântului şi ploilor torenţiale, apa râului East River din New York a inundat unele zone din metropola americană, ameninţând cartiere din Manhattan.

Pagubele provocate de uraganul Irene ar putea ajunge la zeci de miliarde de dolari, a declarat duminică guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie.

"Pagubele se vor ridica la miliarde de dolari sau chiar zeci de miliarde de dolari", a declarat pentru postul de televiziune NBC guvernatorul New Jersey, al cărui stat a fost deosebit de afectat de uraganul Irene, care s-a transformat duminică dimineaţă în furtună tropicală.

Potrivit unei alte estimări, experţii de la Kinetic Analysis, un cabinet care dezvoltă modele informatice despre eventualele pagube provocate de intemperii, pagubele generate de uragan s-ar însuma de la cinci până la zece miliarde de dolari.

Unul dintre oficialii din cadrul cabinetului Kinetic Analysis, Chuck Watson, a declarat că North Carolina şi South Carolina, cele două state care au fost primele afectate de uragan, ar putea să se aştepte la pierderi cuprinse între 200 şi 400 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel