Iranul pune PRESIUNI pe noul președinte al SUA, Joe Biden

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Într-o declarație recentă, ministrul de externe iranian pune presiune pe proaspătul președinte al Statelor Unite, Joe Biden. Vezi ce vor iranienii.

Ministrul de externe din Iran, Mohammad Javad Zarif, a declarat că țara sa își va pune în aplicare acordul nuclear din 2015, cu condiția ca președintele ales al SUA, Joe Biden, va ridica sancțiunile impuse Teheranului, ceea ce Zarif a spus că ar putea fi făcut rapid prin „trei ordine executive”. Biden s-a angajat să se alăture acordului istoric din 2015, agreat de șase puteri mondiale cunoscute sub numele de P5 + 1.

Totuși, Zarif nu a insistat asupra unor despăgubiri din partea Statelor Unite, spre deosebire de președintele Hassan Rouhani, care le-a cerut în schimbul „daunelor” suferite de Teheran în urma reînnoirii sancțiunilor SUA, susținând implicit că Washingtonul ar trebui să plătească pentru pierderile din vânzarea petrolului.

„Dacă domnul Biden este dispus să își îndeplinească angajamentele din SUA, și noi ne putem întoarce imediat la angajamentele noastre depline din acord ... și negocierile sunt posibile în cadrul P5 + 1. Situația se va îmbunătăți în următoarele luni. Biden poate ridica toate sancțiunile cu trei ordine executive", a spus Zarif într-un interviu postat pe site-ul web al statului.

În acordul cu SUA și alte puteri mondiale, Iranul a fost de acord să limiteze programul său nuclear în schimbul ameliorării sancțiunilor. Acesta a început să încalce acordul nuclear după ce președintele Donald Trump s-a retras în 2018 și a început să aplice sancțiuni unilaterale asupra Teheranului, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel