Iranul laudă Irakul pentru mandatul de arestare emis pe numele lui Trump

Iranul laudă Irakul pentru mandatul de arestare emis pe numele lui Trump - Foto Agerpres
Iranul laudă Irakul pentru mandatul de arestare emis pe numele lui Trump - Foto Agerpres

Iranul a lăudat marţi decizia justiţiei din Irak de a emite un mandat de arestare pe numele fostului preşedinte american Donald Trump şi a insistat asupra retragerii trupelor americane de pe teritoriul irakian, relatează agenţia EFE. 

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a mulţumit miercuri guvernului de la Bagdad, în timpul vizitei la Teheran a omologului său irakian Fuad Hussein, pentru urmărirea penală declanşată în urma asasinării generalului iranian comandant al Forţei Al-Quds, Qassem Soleimani, şi a comandantului miliţiei pro-iraniene Kataib Hezbollah, Abu Mehdi al-Muhandis, amândoi ucişi pe 3 ianuarie 2020 într-un atac american cu dronă în apropierea aeroportului din Bagdad.

Încetarea prezenţei forţelor americane în regiune ar fi cel mai bun răspuns faţă de acest act terorist, consideră şeful diplomaţiei iraniene.

La rândul său, secretarul Consiliului Suprem pentru Securitate Naţională al Iranului, Ali Shamkhani, a susţinut la întâlnirea cu ministrul irakian că principala cauză a instabilităţii şi crizei în regiune este prezenţa nocivă a forţelor străine, în special a celor americane.

Mai mult, Shamkhani a îndemnat guvernul de la Bagdad să implementeze cât mai curând posibil legea aprobată de parlamentul irakian care cere retragerea trupelor americane din Irak şi a apreciat că o astfel de măsură ar fi un bun început pentru retragerea din întreaga regiune.

Acest responsabil iranian a lăudat şi el mandatul de arestare pe numele lui Trump emis de justiţia irakiană pe 7 ianuarie, afirmând că aceia care i-au ucis pe martirii Soleimani şi Muhandis trebuie să fie aspru pedepsiţi, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel