Iranul contraatacă și taie exporturile de petrol către șase țări europene

petrol-iranian-1
petrol-iranian-1

Iranul a luat decizia de a tăia exporturile de petrol către Italia, Olanda, Grecia, Franţa, Portugalia şi Spania, ca răspuns la decizia Uniunii Europene de impune un embargou asupra ţiţeiului iranian începând cu luna iunie.

Press TV, televiziunea de stat de limbă engleză din Iran, a raportat că exporturile de petrol către Italia, Olanda, Grecia, Franţa, Portugalia şi Spania au fost oprite, potrivit Reuters.

Cele mai lovite ţări de decizia Teheranului sunt Grecia, Spania şi Italia, care se bazează într-o proporţie de până la 30% pe ţiţeiul iranian. Iranul exporta 18% din producţia de petrol către Uniunea Europeană.

Statele Uniunii Europene au decis în 23 ianuarie să impună un embargou petrolier gradual, fără precedent, împotriva Iranului şi să sancţioneze banca centrală din această ţară pentru finanţarea controversatului program nuclear iranian. Contractele de furnizare aflate în derulare ar fi urmat să fie respectate până în vară.

Ministerul Petrolului din Iran a dezminţit miercuri informaţiile din presă potrivit cărora statul islamic ar fi oprit exporturile de petrol către şase state europene, ca răspuns la un embargou impus de UE începând cu luna iulie, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Dezminţim această informaţie. Dacă va fi luată o astfel de decizie, va fi anunţată de Consiliul Suprem pentru Securitate Naţională", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Citește și:

Iranul spune că va ataca orice ţară al cărei teritoriu va fi folosit într-o ofensivă împotriva sa

Toate importurile din UE ar putea fi interzise în Iran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel