Iranul anunţă 43 de decese provocate de coronavirus, cel mai mare număr după China

Patruzeci şi trei de persoane au murit din cauza coronavirusului în Iran, cele mai multe decese după cele înregistrate în China, iar numărul cazurilor de infecţie a crescut la 593, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii, relatează Reuters.

În condiţiile în care mai multe state din Orientul Mijlociu au raportat cazuri de coronavirus provenite din Iran, ţara se află în epicentrul focarului din regiune. "Din păcate, nouă persoane au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, numărul deceselor ajung la 43, iar numărul total al persoanelor infectate la 593", a declarat Kianush Jahanpur pentru televiziunea de stat iraniană, sfătuind populaţia să rămână acasă.

Ministrul iranian al sănătăţii, Saeed Namaki, a avertizat vineri în legătură cu "o săptămâna foarte dificilă" care urmează în Iran, unde rata de deces în rândul cazurilor confirmate a fost de circa 10%, comparativ cu aproximativ 3% în alte părţi, transmite Agerpres.

Teheranul a dispus închiderea şcolilor până marţi, a extins perioada suspendării cursurilor în universităţi şi a interzis concertele şi evenimentele sportive timp de o săptămână.

Câţiva oficiali de rang înalt, între care ministrul adjunct al sănătăţii şi cinci parlamentari, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Epidemia a determinat închiderea Parlamentului şi au fost impuse restricţii de călătorie pe teritoriul ţării.

Un parlamentar, ales în urma scrutinului din 21 februarie, a murit din cauza coronavirusului, a informat sâmbătă presa iraniană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel