Iranienii sunt de acord ca țara lor să producă arme de distrugere în masă

bomba nucleara
bomba nucleara

Numeroşi cetăţeni iranieni sunt îngrijoraţi în legătură cu sancţiunile internaţionale impuse ţării lor, dar cei mai mulţi sunt de acord cu ideea fabricării unei bombe atomice, conform unui sondaj de opinie realizat de un institut american.

Sondajul, realizat de Charney Research la comanda Institutului Internaţional pentru Pace (IIP), a fost realizat prin telefon în perioada august-septembrie.

Patruzeci şi şapte la sută dintre iranienii intervievaţi cred că sancţiunile impuse ţării au un impact important. Însă 71 la sută dintre iranieni doresc ca ţara să deţină arme nucleare, iar 21 la sută se opun iniţiativei. În 2007, doar 52 la sută dintre iranieni erau de acord cu fabricarea unei arme atomice, informează Mediafax Potrivit sondajului, numărul iranienilor favorabili Statelor Unite a scăzut de la 34 la sută în 2008 la 8 la sută în prezent. Şaizeci şi opt la sută dintre iranieni cred că, dacă Iranul ar fi atacat, atacul ar veni din partea Statelor Unite. În acelaşi timp, 75 la sută dintre iranieni doresc consolidarea legăturilor cu Occidentul. Conform sondajului, aproape 60 la sută dintre persoanele intervievate au votat cu Mahmoud Ahmadinejad în scrutinul prezidenţial din 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel