Iran, sancțiuni. Firmele franceze, nevoite să părăsească ţara

Iran. Întreprinderile franceze aflate în Iran urmează să părăsească această ţară, măsura fiind o consecinţă a sancţiunilor comerciale impuse Teheranului de SUA.

Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei, a anunţat că majoritatea întreprinderilor franceze prezente în Iran vor fi nevoite să părăsească această ţară ca urmare a restabilirii sancţiunilor comerciale impuse de SUA după retragerea acestora din acordul internaţional privind capacităţile nucleare iraniene.

Decizia întreprinderilor franceze este motivată de faptul că ele nu mai pot fi plătite pentru produsele pe care le fabrică şi le livrează Iranului. În momentul de faţă nu există instituţii europene financiare suverane şi autonome prin care să se poată derula tranzacţii comerciale cu Iranul.

"Prioritatea noastră", a insistat Bruno Le Maire, "este de a construi astfel de instituţii financiare europene, care să permită stabilirea unor linii de finanţare între întreprinderile din Uniune şi oricare ţară a planetei. Trebuie să putem alege cu cine vrem să facem comerţ", a mai spus ministrul francez al economiei.

Washingtonul a dat între trei şi şase luni întreprinderilor prezente în Iran pentru a înceta operaţiunile comerciale cu această ţară.

Printre ele se numără firma franceză constructoare de automobile Peugeot, care a vândut aproape jumătate de milion de vehicule anul trecut în Iran, potrivit  România Actualități.

Vezi si: OMV, proiectele din Iran. Decizie după anunţul lui Donald Trump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel