Iran, răspuns către SUA. Teheranul râde de ”iluzia” lui Trump

Donald Trump
Donald Trump

Teheranul a avertizat joi împotriva 'falselor idei' ale preşedintelui american Donald Trump, care a evocat cu o zi în urmă posibilitatea unui 'război scurt' al SUA împotriva Iranului, informează France Presse.

Ideea unui 'război scurt' cu Iranul este o 'iluzie', insistă ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif într-o postare pe Twitter.

Referindu-se la afirmaţiile recente ale lui Donald Trump care - potrivit lui - 'ameninţă pacea', Zarif a publicat pe contul său de Twitter o serie de cinci aforisme.

'Sancţiunile nu sunt o soluţie alternativă la război, ele sunt (scris cu majusculă) războiul', notează el. 'Obliteraţie = genocid = crimă de război'; "Cel care începe un război nu este şi cel care îl termină' şi "nu se poate negocia şi ameninţa în acelaşi timp', apreciază şeful diplomaţiei iraniene.

Criza de lungă durată care caracterizează de 40 de ani relaţiile între SUA şi Republica Islamică trece de aproape două luni printr-o nouă fază de intensificare, pe fondul escaladării în regiunea Golfului, mai ales după ce Iranul a doborât o dronă americană la 20 iunie.

În aceste circumstanţe de încordare maximă, Donald Trump a evocat miercuri posibilitatea unui război scurt împotriva Teheranului, potenţial devastator, potrivit lui.

'Suntem într-o poziţie foarte puternică şi nu va dura foarte mult, pot să vă spun asta', a asigurat el. 'Şi nu vorbesc despre trupe la sol', a mai spus preşedintele american, respingând astfel ideea unei operaţiuni terestre împotriva Iranului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel